Particuliere Opdrachten

Particulieren weten ons steeds beter te vinden. De ervaren klussers kunnen een grote diversiteit aan klussen aan. Minder ervaren klussers leren de kneepjes van het vak en worden op sleeptouw genomen. Het gevarieerde pallet aan werkzaamheden maakt het voor medewerkers leerzaam en uitdagend.

Terugblik 2020

Door een bredere dienstverlening zijn de opdrachten van particulieren toegenomen. Vanaf 2017 is de omzet elk jaar gestegen. In 2019 bedroeg de totale omzet € 11.539,00. Dat is ondanks de verschillende coronamaatregelen in 2020 gestegen naar € 17.790,00. Dat is een stijging van meer dan 40%.


In Lelystad is veel vraag naar tuinonderhoud. Met name naar snoeiwerkzaamheden en het onkruidvrij maken van tuinen is veel vraag.

In 2020 zijn:


294 betaalde opdrachten uitgevoerd

8 woningen geschilderd

85 bewoners zijn geholpen met montagewerkzaamheden*

80 tuinen verbeterd

en is 49 maal gebruik gemaakt van de gereedschapuitleen.

*onder montagewerkzaamheden vallen: het ophangen van schilderijen, lampen, gordijnen, het monteren van kranen en in elkaar zetten van kasten en overig kluswerk.

Vooruitblik 2021

In 2020 is het onderhoudsabonnement voor tuinen ingevoerd en hebben wij geëxperimenteerd met klusstrippenkaarten voor het basisonderwijs en VVE’s. Beide diensten gaan wij in 2021 verder uitbouwen. Daarnaast blijven wij ons onverminderd inzetten in Lelystad Oost om de leefbaarheid te verbeteren. Hierbij wordt samengewerkt met de Gemeente Lelystad, Woonstichting Centrada en Welzijn Lelystad. In de contacten met bewoners en de communicatie in de wijk worden de Buurtconciërges en Buurtvoorlichters ingezet.